ACER geleceğin okulunu tasarlıyor
ACER Bilgisayar, ‘ACER - Avrupa Okul Ağı Projesi’ kapsamında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 Avrupa ülkesinde, millî eğitim bakanlıklarının tespit ettiği okullardaki öğrencilere bilgisayarlı eğitim fırsatı sunuyor.
ACER-Avrupa Okul Ağı’nın Eğitici Mini Dizüstü Bilgisayar Pilot Uygulaması sayesinde, 2010-11 öğrenim yılının başından beri Avrupa çapında toplam 8000 öğrenci ve 1200 öğretmen günlük derslerinde mini dizüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar kullanıyor. Avrupa’da ve diğer kıtalardaki ülkelerde bulunan otuz bir Eğitim Bakanlığı’ndan oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen bu ACER girişimi, son teknolojiye sahip sınıflar sunuyor ve bu şekilde “her öğrenciye bir bilgisayar” yaklaşımının okul içinde ve dışında eğitim üzerindeki etkisini değerlendiriyor. Türkiye’de Ankara’da 10 pilot okulda başlayan proje, şu anda İstanbul ve Ankara’da 40 okulda devam ediyor. Ön pilot projelerde 1780 ürün ACER tarafından okullara hibe edildi. Hâlen İstanbul ve Ankara’da 100’den fazla öğretmen ve 2000’e yakın öğrenci bu ACER mini dizüstü bilgisayarlar ve bunlar ile entegre çalışan sistemler ile eğitim alıyor.