Gökçek: "Yıldırım gidene kadar ben yokum

Ankaragücü kulübü başkanı Ahmet Gökçek, Aziz Yıldırım başkan olduğu sürece Kulüpler Birliği'nin toplantılarına katılmayacağını açıkladı.
Gökçek, Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın Anadolu kulüplerinin hakkını savunmadığını ileri sürdü.
Gökçek, "Kulüpler Birliği'nin asıl amacı, Anadolu kulüplerinin menfaatini korumak ve haklarını savunmak. Siz Anadolu kulüpleri olarak İstanbul'daki büyük bir takımın başkanını başınıza getirirseniz, sizin sorunlarınıza sadece yüzeysel bakar" dedi.
"Ben bu düşünce içerisindeydim ve haklı çıktım" ifadelerini kullanan Gökçek şunları söyledi:
"En büyük örnek ise Ankaraspor'un düşürülmesiydi. Ankaraspor düşürüldükten sonra Aziz Yıldırım tek kelime bile etmedi. Burada hata sadece onda değil. Biz Anadolu kulüpleri başkanları olarak bire bir konuştuğumuzda herşeyi hallediyoruz, ama ortak karar almak istediğimizde sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı aşmamız gerekiyor.
"Benim yaptığım açıklamaları hatırlarsanız aynılarını diğer kulüp başkanları yapıyor. Bu doğruyu birisi söylediğinde herkesin o doğrunun arkasından gitmesi gerekiyor. Tekrar söylemek istiyorum. Aziz Yıldırım Anadolu kulüplerinin menfaatlerini koruyacak ve savunacak bir başkan değil. O olduğu sürece ben bu toplantılara katılmayacağım. Kısa zamanda bir seçim yapılarak Anadolu kulüplerinden birisinin başkan olmasını temenni ediyorum."
Ankara takımlarının uzun süredir A milli takıma oyuncu gönderemediğinin hatırlatılması üzerine Gökçek, "Türkiye'de bir yapı var ve bu yapıyı değiştirmek kolay olmuyor.Oyuncu kalitesi olarak bana göre şampiyonluk görmüş bazı takımlardan daha iyi durumda olan Anadolu kulüplerimiz var. Bundan dolayı ister istemez Anadolu takımlarından da artık oyuncu çağrılacaktır" diye konuştu.
Hafta sonu yapacakları Bursaspor maçına da değinen Ahmet Gökçek, ilk devredeki 5-1'lik mağlubiyetin rövanşını almak istediklerini, bu maçtan alınacak iyi bir sonuçla sezonu ilk yedide bitirebileceklerini söyledi.
ihlassondakika.com