Giriş |  Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver

15 Haz 2009 13:11

Site Yöneticisi
Başlıklar: 132

KEY Ödemeleri ile ilgili sıkça sorulan sorulara aşağıda cevap bulabilirsiniz. Ayrıca farklı sorunlarla karşılaşan ziyaretçilerimiz formumuza sorunlaranı yazarak ceyap arayabilir. Moderatörlerimizin ve üyelerimizin ellinden geldiğince yardımcı olacağından şüpheniz olmasın.

KEY ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

KEY PARASINI NASIL ALABİLİRİM?
Hak sahiplerinin TC Kimlik Numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile Ziraat Bankasına başvurmaları gerekecek. Ödemeler vatandaşlık numarasının son iki rakamına göre, günlere bölünerek yapılacak

BELİRLENEN SÜREDE BAŞVURMAZSAM NE OLACAK?
Hak sahipleri paralarını, 5 yıl içinde istedikleri zaman alabilecek. 5 yıl sonunda alınmayan paralar Hazineye gelir kaydedilecek.

SOSYAL GÜVENLİK NUMARASI İLE ALAMAZ MIYIM?
TC Kimlik Numarası bulunmayan, sadece sosyal güvenlik numarası bulunan hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

NE KADAR PARA ALACAĞIMI NASIL ÖĞRENİRİM?
KEY ödemelerine ilişkin http://www.keyodemeleri.com sitesinden sorgulama yapılabilir.

LİSTEDE İSMİM YOKSA VEYA PARA AZSA NASIL İTİRAZ EDECEĞİM?
28 Haziran 2009 tarihine kadar çalıştıkları kurumlara müracaat edecekler. Kurumları önceden olduğu gibi ödeme merkezlerine Ek2 formatında bu kişileri bildirecek.

HAK SAHİPLERİNİN ÖLMESİ DURUMUNDA ÖDEME KİME YAPILACAK?
Yasal mirasçıları da başvurabilecek. Birden fazla, mirasçı varsa birlikte başvuracak ortak tahsilci atayacak.

KESİNTİNİN OLDUĞU DÖNEM ÇALIŞTIĞIM YER KAPANDI NEREYE BAŞVURABİLİRİM?
O dönem kapandığında kurum hangi birime devredildi ise o kuruma başvurulacak. Bu yok ise en son kuruma başvuracak.

Boşanma durumunda KEY (Konut Edindirme Yardımı) niye aile reisine veriliyor?
Mülga 11/11/1986 tarihli 3320 sayılı kanunun birinci maddesinde “eşlerden her ikiside yardıma müstehak iseler bu yardım aile reisine yapılır” denilmektedir. Bu nedenle (KEY) Konut Edindirme Yardımı aile reisine yapılmıştır.

Ödenmesi gereken paranın beklediğimden az çıktığını düşünüyorum ne yapabilirim? 5664 sayılı KEY Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'un 5/2 maddesinde “Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine iletilen listelerde isimleri yer almadığı halde, (KEY) Konut Edindirme Yardımı'na müstahak olduğunu ileri sürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde mülga 3320 sayılı Kanuna göre Konut Edindirme Yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmaları halinde, adlarına daha önce Konut Edindirme Yardımı yapıldığı hususunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, Konut Edindirme Yardımı tutarları ilgili kurum veya kuruluşlarca hesaplanarak ilgililerin başvurusunu izleyen 2 aylık süre içinde 3 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen formatta ve şekilde Bankaya bildirilir. Bu fıkraya göre hak sahibi olduğu tespit edilenlere yapılacak ödemelerde 3 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine ilişkin hükümler uygulanır. Bu fıkrada belirtilen başvuru süresi geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmaz” denilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlara başvurulmalıdır.

Ziraat Bankası'nda listede gözükmüyorum fakat İnternet sitesinde ve Resmi Gazetedeki listede gözüküyorum neden ve hangisi doğru?
Resmi Gazetede Tasfiye Halindeki Emlak Bankası tarafından şirketimize gönderilen tüm bilgiler aynen yayınlanmış ancak yönetmelik gereğince ödeme için T.C.Kimlik numarası zorunlu olduğundan Ziraat Bankasında T.C. Kimlik Numarası olmayanlar yer almamıştır. Bu durumda olanlar yukarıda izah edilen itiraz prosedürleri doğrultusunda başvurularını yapacaklardır.

Ziraat Bankası'na yatırılan paramın hacizli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Ziraat Bankası'na müracaat ederek öğrenilebilir.

Adıma yapılan KEY ödemesini aldım. Ancak iade etmek istiyorum, ne yapmalıyım?KEY ödemelerini almış, ancak çeşitli sebeplerle iade etmek isteyen hak sahipleri, ödemeyi almış oldukları gün içinde iade etmek istemeleri durumunda ödemeyi almış oldukları Ziraat Bankası şubesine, daha sonraki günlerde iade etmek istemeleri durumunda ise Ziraat Bankası Şubelerine başvurarak iade işlemini gerçekleştirebileceklerdir

KEY'ler Ne zaman Ödenecek, KEY'lerle ilgili en son durum nedir?
Bilindiği gibi KEY Listelerinin Tahakkuk Dairelerince hazırlanıp Emlak Bankasına gönderilmesi ile ilgili süre 2009 Yılı Bütçe Kanunu İle 28 Haziran 2009 Tarihine uzatılmıştır. Bu tarihten sonra güncellenen listeler http://www.keyodemeleri.com sitesinden sorgulama yapılabilir.

Başa Dön Başa Dön

#

22 Haz 2009 13:01

Moderatör
Başlıklar: 34

Yaa bu KEY hesaplarıda iyice yılan hikayesine döndü. Yılan hikayesi neyse bilmiyorum ya. if4 Bir kısmı aldı, bir kısmı hiç alamadı, ben eksik aldım. Nolacak bu vatandaşın hali.

Başa Dön Başa Dön

#

03 Tem 2009 11:26

Site Yöneticisi
Başlıklar: 132

Emlak Konut Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin resmi internet sitesindeki açıklamaları aşağıya ekliyorum. KEY Hesaplarının tasfiyesi (Ödenmmesi) ile ilgil muhtemel sorunlar ve çözüm yolları anlatılmış. Umarım İşinize yarar.

SIKÇA SORULAN SORULAR

1- Boşanma durumunda KEY (Konut Edindirme Yardımı) niye aile reisine veriliyor?
Mülga 11/11/1986 tarihli 3320 sayılı kanunun birinci maddesinde "eşlerden her ikiside yardıma müstehak iseler bu yardım aile reisine yapılır" denilmektedir. Bu nedenle (KEY) Konut Edindirme Yardımı aile reisine yapılmıştır.

2- Ödenmesi gereken paranın beklediğimden az çıktığını düşünüyorum ne yapabilirim?
5664 sayılı KEY Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'un 5/2 maddesinde "Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine iletilen listelerde isimleri yer almadığı halde, (KEY) Konut Edindirme Yardımı'na müstahak olduğunu ileri sürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde mülga 3320 sayılı Kanuna göre Konut Edindirme Yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmaları halinde, adlarına daha önce Konut Edindirme Yardımı yapıldığı hususunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, Konut Edindirme Yardımı tutarları ilgili kurum veya kuruluşlarca hesaplanarak ilgililerin başvurusunu izleyen 2 aylık süre içinde 3 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen formatta ve şekilde Bankaya bildirilir. Bu fıkraya göre hak sahibi olduğu tespit edilenlere yapılacak ödemelerde 3 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine ilişkin hükümler uygulanır. Bu fıkrada belirtilen başvuru süresi geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmaz" denilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlara başvurulmalıdır.

3- Ziraat Bankası'nda listede gözükmüyorum fakat İnternet sitesinde ve Resmi Gazetedeki listede gözüküyorum neden ve hangisi doğru?
Resmi Gazetede Tasfiye Halindeki Emlak Bankası tarafından şirketimize gönderilen tüm bilgiler aynen yayınlanmış ancak yönetmelik gereğince ödeme için T.C.Kimlik numarası zorunlu olduğundan Ziraat Bankasında T.C. Kimlik Numarası olmayanlar yer almamıştır. Bu durumda olanlar yukarıda izah edilen itiraz prosedürleri doğrultusunda başvurularını yapacaklardır.

4-Ziraat Bankası'na yatırılan paramın hacizli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Ziraat Bankası'na müracaat ederek öğrenilebilir.

5-Adıma yapılan KEY ödemesini aldım. Ancak iade etmek istiyorum, ne yapmalıyım?
KEY ödemelerini almış, ancak çeşitli sebeplerle iade etmek isteyen hak sahipleri, ödemeyi almış oldukları gün içinde iade etmek istemeleri durumunda ödemeyi almış oldukları Ziraat Bankası şubesine, daha sonraki günlerde iade etmek istemeleri durumunda ise Ziraat Bankası Şubelerine başvurarak iade işlemini gerçekleştirebileceklerdir

Başa Dön Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Site haritası

YGH Forum memurlar Toner windows 8 indir Grafik Tasarım kanal d oyunları silah oyunları araba oyunları ukash ukash kart maurers satılık daire kamp çadırı