İzmir'in Süper Lig Özlemini Dindirmek İçin Mücadele Eden Karşıyaka ve Altay'a, Play-off Müsabakaları Öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Destek Geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu, 15 Mayıs Cuma Günü Ankara'da Oynanacak İlk Karşılaşmalar Öncesi, Her İki Kulüp Taraftarları İçin 30'ar Otobüs Tahsis Edildiğini Açıkladı.
Haber Yayın Tarihi: 11.05.2009 15:45
Resmi büyütmek için tıklayın
Aziz Kocaoğlu
» Kimdir? » Haberleri
Ankara haberleri
Aziz Kocaoğlu haberleri
İzmir haberleri
Karşıyaka haberleri
İzmir'in Süper Lig özlemini dindirmek için mücadele eden Karşıyaka ve Altay'a, play-off müsabakaları öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu, 15 Mayıs Cuma günü Ankara'da oynanacak ilk karşılaşmalar öncesi, her iki kulüp taraftarları için 30'ar otobüs tahsis edildiğini açıkladı.
Bank Asya 1. Lig'de play-off'a kalan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Akif Ersezgin ve Altay Spor Kulübü Dîvan Başkanı Erdoğan Tözge, Başkan Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, iki takımın da kazanarak, pazar günü finalde karşılaşmasını diledi. Kocaoğlu, "Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. Bu noktadan sonra taraftar desteği çok önemli. Cuma günü Karşıyaka ve Altay taraftarlarına 30'ar otobüs tahsis ederek, tribün desteği sağlamak istiyoruz. Taraftarlardan, maçlarını aynı statta peşpeşe oynanacak iki takımı da aynı İzmirlilik ruhuyla desteklemelerini diliyorum." dedi.
Şehirdeki sivil toplum önderleri ve iş adamlarına da seslenen Kocaoğlu, gönüllü desteklerin İzmir ekonomisine katkı yapacağını vurgulayarak, "Şehrin kalkınmasında ve tanıtımında sporun önemine inandığımız için bu destekleri veriyoruz. Play-off müsabakalarında her iki kulübümüze de başarılar dilerim." şeklinde konuştu. Kocaoğlu, kendisinin de cuma günü tribünde yerini alacağını söyledi.
Karşıyaka Kulüp Başkanı Ersezgin de Başkan Aziz Kocaoğlu'nun kendilerine devamlı destek verdiğini belirtti. Bu sezon devre arasında, "El Ele Süper Lig'e" adıyla bir kampanya başlattıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği 200'er bin lirayla başlayıp bittiğini hatırlatan Ersezgin, "İzmir'in ileri gelenlerini de bu desteklere katılmaya çağırıyorum." dedi.
Altay Dîvan Başkanı Tözge ise, "Odalar ve gönüllü kuruluşlar, yardım etmemek için kanuni engellerin ardına sığınıyor. Başkanımız da kanunlara saygılı fakat elinden geleni yapıyor. İzmir kulüpleri olarak yalnızları oynuyoruz." diye konuştu. (CİHAN)