Yahudi profesör rahatsız

"Global Affairs Studies Center" öğretim üyesi Alon Ben-Meir 'Kurtlar Vadisi-Filistin'i engellemek için Türkiye'de
28 Ocak'ta 81 ülkede vizyona girecek olan Kurtlar Vadisi-Filistin filmi için önce Almanya ardından Yunanistan'da toplanan siyonist kuruluşların Türkiye'ye yönelik baskısı artarken, dünyanın en ünlü Yahudi Amerikalı bilim adamları arasında gösterilen New York Üniversitesi "Global Affairs Studies Center" öğretim üyesi Alon Ben-Meir de Türkiye'ye geldi.
Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre İsrail ile Türkiye arasında "arabuluculuk" yapmak amacıyla Türkiye'de çeşitli kurum ve çevrelerle görüşmeler yapan Ben-Meir, önceki akşam bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Ben-Meir, Ak Parti hükümetine yönelik tehditkar ifadeler kullanırken, filmin yasaklanmasa bile en azından hükümet tarafından filme yönelik bir tepki gösterilmesini ısrarla istedi.
Alon Ben Meir, Kurtlar Vadisi-Filistin'in Türk- İsrail ilişkilerine en az Marmara olayı kadar zarar verebileceğini iddia etti. Ankara'da bir grup gazeteci ile görüşen Meir, Türk gazetecilere Yahudi rahatsızlığını iletti. Bu tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini dile getiren Meir, bu görevi herhangi bir Yahudi lobisinden almadığını, "kendi kalbinin sesini dinleyerek bu girişimde bulunduğunu" da iddia etti. Filmin gösteriminin engellemenin imkansız olduğunu söyleyen Meir, burada önemli görevin hükümete düştüğünü ve AK Parti hükümetinin filme katılmadığını açıklamasını istedi.