Giriş |  Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver

07 Kas 2009 21:27

Bronz1
Başlıklar: 2

Trakya Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Görgülü sağlıklı saçlar için dengeli beslenmenin şart olduğunu söyledi.

Erkeklerde 25 yaşından sonra saç dökülmesinin başladığını ve 50’li yaşlardan itibaren bu oranın arttığını belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü “Vitamin, demir, çinko, selenyum ve bakır eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında. Sağlıklı saçlar için dengeli beslenmek çok önemli” dedi.

Beslenmenin saç sağlığında önemli bir rol oynadığını belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü, sağlıklı saçlar için sindirimi zor olan yiyeceklerden kaçınılması, yemekten sonra sindirimi kolaylaştıracak papatya, nane çayı, ıhlamur gibi içecekler içilmesi, kafein ile alkolden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Saç dökülmesinin kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görüldüğünü belirten Prof. Dr. Görgülü şöyle devam etti:
“Günde ortalama 100- 150 tel saç dökülmesi çok normaldir. Sonbaharda dökülen saçlar ise mevsimsel döküntüdür ve yerine yenileri çıkacaktır. Saç sağlığı için dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekir. Sağlıklı saçlar için A, B4, B5 ve B6, E vitamini, F vitamini, demir, çinko, selenyum ve bakır içeren besinlerin tüketilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu vitaminler saçı besler, güçlendirir ve dökülmesini önler” dedi.

Başa Dön Başa Dön

#

07 Kas 2009 22:27

Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Başlıklar: 1024

Benim de dökülüyor bu aralar kel kalmayalım *biggrin* *biggrin*

Başa Dön Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Site haritası

En Ucuz UKASH Kart bayrak YGH Forum memurlar Toner windows 8 indir Grafik Tasarım kanal d oyunları silah oyunları araba oyunları ukash ukash kart maurers satılık daire kamp çadırı