Arkadaşlar Merhaba.
Herkesi ilgilendirmemekle birlikte, bir çok kişiyi ilgilendiren, özelliklede mutemetleri ilgilendiren bir konuyu açmak istiyorum. Biliyorum ki terfi konusunda çok fazla olmasada intibak ve geçmiş hizmet birleştirmeleri ile ilgili mutemet arkadaşlar ya da kurumların intibak onaylarını düzenleyip git intibak bordronu yaptır gel dedikleri memur arkadaşlar çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Çünki yanlış hatırlamıyorsam 2006/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile maaşların say2000i sisteminden yapılmasından sonra bordro yapan firmalar ortadan kaltı ve bu gibi hizmetleri verecek firmalar kalmadı. Maalesef say2000i sisteminde bu tür hesaplamaların yapılamaması ile geçmiş hizmetlerin birleştirilmesi ile ilgili düzenlenen intibak onaylarına intibak bordrolarının düzenlenmesi konusunda büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Bordro düzenlemesi ile ilgili ihtiyaç duyulan geçmiş yıllardaki sağlıklı verilere ulaşma da zaten başlı başına bir dert. Ne yazıkki hiç bir kurumda doğru dürüst arşiv yok. Bırakın tahakkuk dairelerini muhasebe birimlerinde bile geçmiş yıllara ilişkin katsayı bilgilerine, yıllar itibariyle kesenek oranlarına, vergi dilimi ve oranlarına ulaşmak sorun. Çok az sayıda ilgili memur arkadaşların tamamen kişisel çabalarıyla oluşturdukları kendi arşivleri varsa var. bunun dışında başvurulacak ciddi bir referans noktası yok. Benim burada bu konuyu açmamın sebebi bu gibi konularda bilgisi, hatta sorusu olanların katılımlarıyla bir referans noktası oluşturmak. .....DEVAM EDECEK