|
Uzmanlaşma artacak
Okan Üniversitesi
“İş Yaşamına En Yakın Üniversite” misyonuyla yola çıkan Okan Üniversitesi, şu anda beş fakülte ve iki enstitüsüyle eğitim veriyor. 2010–2011 akademik yılında Yönetim Bilişim Sistemleri Gıda Mühendisliği , Enerji Mühendisliği , Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetimi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinin açılması planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda teknoloji, çevre ve sağlıklı yaşam alanlarına ilginin artacağını söyleyen Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, bu sebeple tıp, gen teknoloji, gıda mühendisliği, gastronomi gibi bölümlerin yoğun talep göreceği düşüncesinde. Hizmet sektörünün de gelişmeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Kırbaş’a göre ulaşım ve iletişimdeki gelişmeler de, bazı işlerin yeni evrensel işbölümüne dayalı olarak yürütülmesi sonucunu doğuracak, uzmanlaşmalar artacak bu da daha disiplinler arası çalışmalara talebi artıracak.
Profesyonel yöneticilere her zaman ihtiyaç var
Özyeğin Üniversitesi
Öğrencilerine girişimciliği özendirmek ve bunu teşvik edecek programlar uygulamak hedefiyle 2007’de kurulan Özyeğin Üniversitesi, iş yaşamıyla iç içe uygulamalı bir eğitim vermeyi temel ilkelerinden biri olarak benimsemiş. Önümüzdeki yıl bilgisayar ve makine mühendisliği bölümlerinin de açılacağı üniversitede zorunlu staj en çok önem verilen konuların başında yer alıyor. Türkiye’nin ekonomisi dünya ortalamasının üzerinde büyüyen bir ülke olduğunu vurgulayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut’a göre bu nedenle Türkiye’de ekonomiye ivme katacak ve istihdam yaratacak girişimcilere ve daha fazla sayıda nitelikli, profesyonel yöneticiye olan gereksinim devam edecek.
“Evrensel değerlere sahip, birden fazla yabancı dil bilen, sektörleri iyi tanıyan, sonuç odaklı, takım çalışmasına yatkın yöneticilere ihtiyaç olacak. Ekonomileri iyi olan ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’de işletme diplomasına sahip olanların oranı üniversite mezunlarının tümüne göre henüz çok düşük. Dolayısıyla kaliteli bir işletme eğitimi almış kişilere duyulan ihtiyaç oldukça fazla” diyor Prof. Erkut. Erkut, Biyo-mühendislik, elektronik, bilgisayar ve makine mühendislikleri alanlarına talebin hızla arttığı görüşünde.
Diplomasıyla barışık bireyler
Sabancı Üniversitesi
Türkiye’deki ilk “bölümsüz üniversite” olan Sabancı Üniversitesi, öğrencilere okumak istedikleri program tercihini ikinci sınıfın sonunda yapma olanağı sağlıyor.
İlk iki yıl öğretim üyelerinin danışmanlığında, lisans programlarından farklı dersler seçerek farklı alanları ve meslekleri tanıma fırsatına sahip olan öğrenciler böylelikle, kendi tercih ve yeteneklerini keşfederek bilinçli bir şekilde okumak istedikleri alanı 11 program arasından belirleyebiliyor. Bu sistemle “diplomasıyla barışık bireyler” yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, sistemin ayrıca öğrencilerin seçtikleri uzmanlık alanı dışında diğer disiplinlerde de temel kavram ve yöntemlere aşina olması fırsatını sunduğunu vurguluyor.
“Sevdiğiniz mesleği seçin”
Şehir Üniversitesi
Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu 2010 – 2011 akademik yılında eğitim vermeye başlayacak olan ve bu yıl 300 öğrencinin kabul edileceği İstanbul Şehir Üniversitesi’nde her üç öğrenciye bir öğretim görevlisi düşecek. Öğrencilerinin yurtdışı eğitim ve staj tecrübesi kazanmasını önemseyen üniversitenin temel hedefi, “pasaportsuz öğrenci’nin kalmaması”.
“Meslek seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken nokta o mesleğin geleceğin mesleği olmasından çok, o işi yapmak isteyip istemediğiniz” diyen Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, meslekle ilgili temel bilgilere sahip olmanın yanında, teknolojik yeniliklere açık olmanın gençlere yararlı olacağı görüşünde. Ayrıca disiplinler arası bir akademik ortamda öğrenim hayatını geçirmek, kendini ana dilinde ve İngilizce iyi ifade edebilmek, öğrenmeye karşı komplekssiz olmak, iş dışında uğraşlara sahip olmak gibi özellikler de yeni bir mezunu, mesleği ne olursa olsun öne çıkaracak özellikler. Prof. Çetinsaya, Matematiksel Düşünme ve Beceri, Türkçe: Eleştirel Okuma ve Yazma; İnsan, Toplum ve Kültür gibi derslerle şiirin diline aşina sosyologlar, buluşların sosyal-psikolojik sonuçlarını irdeleyebilen mühendisler, matematiksel düşünme kabiliyetine sahip edebiyatçılar yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguluyor.
Yabancı dil bilgisi çok önemli
Yeditepe Üniversitesi
Öğrenim dili İngilizce olan bazı fakültelerde Almanca, İtalyanca, Fransızca dillerinde de eğitim verilen Yeditepe Üniversitesi’nde öğrencilere İtalyanca, İspanyolca, Latince, Eski Yunanca, İbranice, Rusça, Japonca, Çince, Felemenkçe, Lehçe, Farsça, Uygurca, Arapça ve İsveççe gibi yabancı dil seçeneği de sunuluyor. Akademik faaliyetlerini; ııp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri, hukuk, mühendislik – mimarlık, eğitim, fen – edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, ticari bilimler, iletişim ve güzel sanatlar olmak üzere 12 fakültede 61 programla yürüten Yeditepe Üniversitesi, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, girişimci, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, kendi öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor.
En çok tercih edilen bölümler arasında Türk Dili Edebiyatı ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği bölümlerinin olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil, sağlık hizmetlerine mühendislik biliminin katkılarını ortaya koyan biyomedikal mühendisliği, genetik ve biyo-mühendislik bölümlerinin öne çıkacağı görüşünde. Yabancı dilin günümüzde çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Serpil, öğrencileri yabancı dil bilgilerini mükemmel hale getirmeleri konusunda uyarıyor.
İngilizce eğitim verilmeye başlanıyor
Yıldız Teknik Üniversitesi
Türkçe öğrenim veren Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 2010–2011 eğitim-öğretim yılından itibaren bir çok lisans programında yüzde 30 İngilizce eğitim verilmeye başlanacak. Bilgi çağının insanını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, başta mühendislik ve mimarlık olmak üzere fen, sosyal bilimler ve sanat alanlarında disiplinler arası lisans ve lisansüstü akademik programları ile eğitim verdiklerini vurguluyor. Bir üniversiteyi üniversite yapan özelliğin, öğretim üyelerinin araştırmaları, laboratuarlarının çağdaşlığı ve mezunlarının ülkede kabul edilebilirliği olduğunu olduğuna dikkat çeken Prof. Yüksek, üniversitelerin özgün bilgi ve teknoloji üretiminin yanı sıra, toplumun değişik kesim ve kurumlarına araştırma-geliştirme projeleri yapması, danışmanlık ve bilgilendirme gibi konularda hizmetleri sunmasının da önemli olduğunu vurguluyor.
İŞTE İNSAN – SABAH
Haberin Etiketleri: istanbul ticaret üniversitesi uluslararası ticaret bölümü nasıl, türkiyede en az olan meslekler hangiler, yıldız teknık ıktısatlar hangı bolumlerde cıft anadal yapabılır, gastronomi bölümü olan üniversiteler, , gastronomi bölümü iş olanakları, biyomedikal mühendisliği hangi üniversitelerde var, beslenme ve diyetetik iş alanları, yönetim bilişim sistemleri hangi üniversitelerde var, gıda mühendisliği iş bulma imkanı, sağlık yönetimi bölümü bulunan özel olmayan üniversiteler, sosyal hizmetler bölümü hangi üniversitelerde var, üniversite mezunu satış danışmanı olmak, işletme öğrencilerine tavsiyeler, aöf açılacak bölümler ziraat mühendisliği, yabancı öğrenci nin akdeniz üniversitesin de ekonomi bölümü lisansüstü okumak, yabancı dil meslekleri, hangi üniversitelerde sağlık yönetimi bölümü vardır, sosyal hizmetler bölümü ile ilgili son durum, büro yönetiminden hangi bölümlere geçiş yapılır, i, gıda mühendisliği için gerekli yabancı diller, iş olanağı yüksek meslekler, iktisat mezunları akademik kariyer için işletme seçebilir mi?, laboratuvar öğrencisi adli tıbbı seçebilirmi, anadolu üniversitesi gastronomi bölümü acıldı mı, doğu akdeniz üniversitesi inşaat mühendisliği harçları 2011 2012, enerji mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, OÖÖ HANGİ ÖZEL ÜNİVERTELERDE VAR, sanat egitim kültür bilim teknoloji konuları ilgili gazete haberi, enerji mühendisliği hangi üniversitelerde var, son yıllarda eğitim haberleri, enerji sistemleri mühendisliği maaşı, enerji sistemleri mühendisligi maaşı, uzaktan eğitim inşaat mühendisliği türkiye, sağlık alanındaki meslekler, iü çift anadal ve yan dal ne demek hangi bölümlerde yapılırt, görsel sanatlarla ilgili meslekler, iü çap yapma, Üniversite eğitimine sahip olmanın avantajları neler, Elektronik Haberleşme Mühendisliği angi ünüversitede var, en iyi ingilizce dil veren üniversiteler türkiye, rehabilitasyon merkezi zorunlu staj, öğretmenlere dış ülkelerde yüksek lisans imkanı ve çartları, hangi bölümde iş imkanı fazla, vakıf üniversite mezunu olmanın avantajları, ÜNİVERSİTE SINAVA TEK GÖZ ÖZÜRLÜ OLAN NE AVANTAJI VAR, üniversite öğrenci sayısı 2010, meslek sahibi olanların üniversite öğrenciler, arapca ve fars dılı edebıyatında cıft anadal yapılabılır mı, ormanlar, beslenme ve diyetetik bölümü iş imkanları, enerji sistemleri mühendisliği hangi üniversitelerde var, çift anadal tavsiye, çevrenizde eğitim sağlık ve çevre alanlarında hizmet veren kuruluşları araştırınız, sosyal hizmetler bölümü okul öncesi bölüme dikey geçiş yapbilir mi, moda tasarımında kaç dil öğrenmen gerek, Gastronomi hangi ülkelerde var?, sosyal hizmetler mesleği iş olanakları, sağlık yönetimi bölümü olan üniversiteler, sosyal hizmetler uzaktan eğitim, biyomedikal mühendisliği hangi üniversitelerde vardır, geçerli meslekler 2011, teknikerlere mühendis olma fırsatı kıbrıs ünüversitesi, biyo mühendisler hangi meslekleri yan dal olarak yapar, gıda müh çift ana dal yapacağı bölümler, bıyolojı ve genetık bolumu ıcın hangı yetenekler olmalı, doğu akdeniz üniversitesi yönetim bilişim sistemleri hakkında bilgi, sağlık yönetimi bölümleri ve üniversiteler, bilişim teknolojileri bölümü hangi üniversitelerde var, sosyal hizmet bölümünden dikey geçiş hangi bölümlere var, a, 2011 de dgse ile ne kadar hemşire alınacak, 2010 koç işletme hangi sıradan aldı, yönetim bilişim sistemleri bölümü hangi üniversitelerde var, yurtdışında hemşirelikten diğer bölümlere geçiş, iş güvenliği yüksek lisans prof, 2010 2011 stajyer öğrenci ücretleri, 2011 de açılacak uzaktan eğitim bölümleri, 2011 de açılacak uzaktan egitim bölümleri, iş imkanı olan bölümler, iş imkanı çok olan meslekler, yurt dışı imkanı olan üniversiteler, yıldız teknik üniversitesinin en yüksek puanla aldığı bölüm, hemşirelikten ftr çift anadal yapmak, istanbul ticaret odası yök çift diploma makina, yakın doğu üni biyomedikal müh dersleri, yakın doğu üni biyomedikal müh staj nerelerde yapabilir, yıldızda teknikte kaç profesör var, iş imkanı yüksek bölümler, 2011 dgs ıktısat ve ıdarı bılımlerı puanları ve dgs ıle ogrencı alan unıversıteler, istanbul üniversitesi uzaktan eğitim 2010 yılında en düşük kaç puanla aldı, moda tasarımcılık uzaktan eğitim veren üniversiteler, mimarlık eğitimi hangi okullarda yapılır, istanbul üniversitesi hemşirelik staj, mimarlık bölümü mezun oranı, moda yonetimi bolumu mezunu olan, mimarlık fakültesinin dgs den en son kaç puandan aldı, mimarlık öğrencisine staj 2011, moda tasarımı kaçıncı hangi liseyi seçmeliyim
|